Kariyer Oyunlaştırması

Kariyer planınızda karşılaştığınız engelleri aşmak için kariyer oyunlaştırmasından faydalanarak planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

albert-einstein

Oyunlaştırmada Analiz

Oyunlaştırmada Analiz “If I had an hour to solve a problem I’d spend 55 minutes thinking about the problem and five minutes thinking about solutions.” “Bir problemi çözmek için 1 saatim olsaydı; bunun 55 dakikasını problemi anlamak, 5 dakikasını çözümünü düşünmek için harcardım.” Albert Einstein Analiz oyunlaştırmanın en önemli aşamasıdır. Her problemde olduğu gibi, oyunlaştırma

Metaverse

Öte Evren (Metaverse) Facebook kurucusu Mark Zuckerberg Facebook’un adını ve aslında temelde amacını değiştirdiğinden beri metaverse gündeme oturdu. Metaverse nedir? Zuckerberg neyi amaçlıyor? Oyunlaştırma nerede devreye girer? Gelin bu soruları cevaplamaya çalışalım. Metaverse Nedir? Metaverse kelime olarak meta (öte veya dönüşüm –metamorphosis- olarak da düşünebilirsiniz) ve –verse (universe yani evren) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Yani bildiğimiz

squid game

Squid Games

Squid Games Netflix’te yayınlanan Güney Kore dizisi Squid Game son zamanların en popüler dizilerinden biri oldu. Birçok kişi dizi hakkında birçok blog, makale ve inceleme yazdı. Bende bir oyunlaştırmacı bakış açısı ile Squid Game hakkındaki düşüncelerimi bu yazımızda sizlerle paylaşmak istedim. Uyarı: Bu yazı dizi hakkında spoiler içermektedir. Oyun Gönüllü Bir Eylemdir Squid Games’in senaryosu

bir rozet türü: arma

Bir Rozet Türü: Arma

Bir Rozet Türü: Arma En azından okuduğumuz okullardan veya tuttuğumuz takımlardan, arma dediğimiz rozet-vari sembollere hepimizin aşinalığı vardır. Mesela şu cümleler de kulağımıza mutlaka gelmiştir: “Fenerbahçe’nin armasını taşıyan formayı giymekten onur duyarım.”, “Okul ceketlerinde okulun armasının bulunması zorunludur.”. Arma kelimesinin anlamına TDK sözlükte baktığımızda karşımıza şöyle bir tanım çıkıyor: Bir devletin, bir hanedanın veya bir

egitim_ve_ogretimde_oyunlastirma

Eğitim ve Öğretimde Oyunlaştırma Pandemiden sonra Türkiye’de eğitim ve öğretim 2021’in Eylül ayı ile yüz yüze yapılmaya devam ediyor. Vakaların yüksekliği ve günlük ölüm sayılarına bakınca ne kadar sağlıklı bir iş olduğunu tartışabiliriz. Öte yandan bir bilgisayarı ya da yeterli bir bilgisayarı olmayan çocuklar için de yüz yüze eğitimin başlaması elzem. Ayrıca ülkemizdeki internet hizmetlerinin

Zafer Bayramı

Zafer Bayramı kutlu olsun. Günümüzden yaklaşık yüz yıl önce atalarımızın vermiş olduğu mücadelenin askeri başarısının herkes tarafından kabul edilmesini kutluyoruz

Satışta Oyunlaştırma Hot Talent

Satışta Oyunlaştırma

Perakende sektöründe oyunlaştırma ile çalışanların çalışanların kurum kültürünü içselleştirmesini ve kültürünüze uygun davranmasını sağlayabilirsiniz.

Abn Amro Internal Branding Oyunlaştırma Örnegi

ABN Amro – Internal Branding Oyunlaştırmanın zirve yaptığı iki alanı sıralamamızı isterseniz: Bankacılıkta oyunlaştırma, eğitimde oyunlaştırma, satışta oyunlaştırma diyebiliriz. Peki neden bankacılıkta oyunlaştırmaya bu denli yatkınlık var? Çünkü rekabet çok fazla ve yeni şeyler denemek için sermaye gücü yüksek. Bankacılıkta da oyunlaştırma tasarımı yaparken hedef kitle ikiye ayrılabiliyor. Birincisi bankanın kendi çalışanlarıdır. İkincisi bankanın müşterileri

MT-Challenge-Fontys Üniversite Öğrenci Oyunlaştırma Örneği Kutu

MT Challenge MT Challenge oyunlaştırmasını eğitim sektörü için tasarladık. Eğitimde oyunlaştırma için güzel bir örnek olarak görebiliriz. Bu oyunlaştırmanın amacı öğrencilerin ilk sene okullarına olan uyumu artırmaktır. Sonuç olarak artan uyum öğrencilerin notlarına da olumlu bir şekilde yansımaktadır. Öğrenciliğinizi düşünün. Liseyi bitirip yeni bir okula başlamak. Yeni ortamlara girmek. Yeni arkadaşlar edinmek. Aileden ayrılmak. dolayısıyla

Acn SmartGate Transportation Oyunlaştırma Örneği

ACN: SmartGate – The GameClient

ACN: SmartGate – The Game ACN: SmartGate – The Game oyunlaştırmasını BrandNewGame Hollanda tasarladı. Projenin oyunlaştırma tasarımcısı ünlü oyunlaştırma uzmanı Bart Hufen’dı. Aslında bu oyunlaştırma tasarımı için bir ciddi oyun da diyebiliriz. Bu çalışma lojistikte oyunlaştırma örneğidir. Schiphol havaalanında kargoları taşıyan ve istifleyen araçların optimum şekilde çalışmalarını yapması için onları eğitmek için geliştirildi. Bu oyunlaştırmanın

Bir Oyunlaştırma Projesi Örneği

Bir Oyunlaştırma Projesi Örneği

Oyunlaştırma ile çalışanlara belirli bağlamlarda yaptıkları eylemlerin potansiyel sonuçları konusunda daha bilinçli hale getirmek ve onlara uygun tepkileri öğretmek.

Oyunlaştırılmış oryantasyon

Oyunlaştırılmış Oryantasyon

Oyunlaştırma süreçleriniz oyunlaştırarak sürecinizi daha eğleceli ve verimli hale getirebilirsiniz. Oyunlaştırılmış oryantasyon örneği için …

Perakende Sektöründe Oyunlaştırma: Way of Succes

Perakende sektöründe oyunlaştırma ile çalışanların çalışanların kurum kültürünü içselleştirmesini ve kültürünüze uygun davranmasını sağlayabilirsiniz.

start being a leader

Start Being a Leader

Start Being a Leader Start Being a Leader kurum kültürünü çalışanlara gruplar halinde öğretmekiçin geliştirilmiş bir liderlik için  oyunlaştırma projesidir. Liderlik için oyunlaştırma kulağınıza tuhaf mı geldi? Aslında bu oyun lider olmak için gerekli yetenekleri oyunculara sağlıyor. Kurum kültürünün bütün çalışanlar tarafından gruplar halinde öğrenilmesini sağlamak. Çalışanların kurum kültürüne uygun şekilde nasıl davranması gerektiğinin deneyimini

egitici oyun

Perakende sektöründe oyunlaştırma ile çalışanların çalışanların kurum kültürünü içselleştirmesini ve kültürünüze uygun davranmasını sağlayabilirsiniz.

Usain Bolt - rekor kırmak

Rekor Kırmak

Biz insanlar rekor kırmak için neden yanıp tutuşuyoruz? Ve insan ne kadar bu mücadeleye dayanabilir?

futbol-tarihi

Çin’e Uzanan Futbol Tarihi

Futbolun beşiğini İngiltere olarak biliriz. Peki Futbol daha önce Çin’in popüler oyunu olmuş olabilir mi?

milli takımı olimpiyat oyunları

Olimpiyatlar bir sporcunun katılabileceği en büyük etkinliktir. 
İlk yapıldığı zamandan beri döneminin en önemli spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nın FIBA Erkekler Basketbol elemeleri başlıyor.

motivasyon

Motivasyonun içseli ve dışsalı olur. Eğer bir davranışı hiçbir karşılık beklemeden sergiliyorsanız yani o davranışı sergilemek sizin için ödül niteliğindeyse o davranışı içsel motivasyon ile gerçekleştiriyorsunuzdur. 

E-ticarette Oyunlaştırma

E-ticarette artan rekabet ile birlikte şirketlerin sürdürebilirliğini koruması adına oyunlaştırmanın önemi arttı. E-ticarette oyunlaştırma uygulamaları ile ilgili daha fazla bilgi almak için “E-ticarette Oyunlaştırma Uygulamaları” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

eğitimlerde oyunlaştırma

Online Eğitimde Oyunlaştırma

Dijital eğitimlerde oyunlaştırma kullanarak eğitim deneyiminizin kalitesini arttırabilirsiniz. Kendi eğitimlerimizi nasıl oyunlaştırdığımızı öğrenmek için “Dijital Oyun Oynar gibi Eğitim” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

hızlı donusum doneminde oyunlastirma

Değişimi başarılı şekilde gerçekleştirebilmek için zincirlerimizi kırarak konfor alanımızı terk edip yeni alışkanlıklar ve yeni davranışlar edinmemiz gerekiyor. Akış Kuramından yararlanarak dönüşümünüzü adım adım ilerletebilirsiniz.

Çevremizde pek çok şeyin yapısında doğal oyunlaştırma bulunur. Fakt biz bunları fark etmeyebiliriz. Bunlardan birisi aile kurumudur.

Tagged under: ,

Dönüşüm döneminde oyunlaştırma kişilerin eğlenceli şekilde zincirlerini kırarak kendi potansiyellerini aşmalarını sağlayan bir yöntemdir.

Hemen istiyorum çiçek

Giderek azalan sabır eşiğimizin oyunlaştırma tasarımlarındaki önemi ve etkisi…

takımlar arası yardımlaşma

İnsanlar yardım istemekten çekinir. Başarılı bir Agile dönüşüm için kurum içi yardımlaşmayı geliştirmek için Agile takımları veya kişileri cesaretlendirmeniz gerekir.

The game film afişi

Hayat Bir Oyundur

Herhangi bir aktivitenin, mücadelenin ve/veya tecrübenin başarılı veya başarısızlıkla sonuçlanacağına etki eden temel unsur, olayın merkezindeki insanın verdiği kararlardır. Oyunlar da zaten bir dizi karar ile sonuca vardığınız yapılardır.

Oyunlar birbirini tanımayan insanlardan güçlü takım oluşturabiliyor. Başarılı Agile takımlar için sizde oyunlaştırmadan yararlanabilirsiniz.

Çevik çalışma sisteminin kalbi, deneysel (empirical) olmasıdır. Deneyselliğin başarılı şekilde ilerlenebilmesi için geri bildirim sistemi hayati önemdedir.

Şeffaflık Agile çalışma yönteminin temel yapı taşlarındandır. Oyunlaştırılmış görsellik ile kurum içi şeffaflığı arttırabilirsiniz.

Agile board - insan kaynaklarında agile

2020 yılı içerisinde yaşadığımız pandemi ile birlikte dijital dönüşümün önemi arttı ve birçok şirket dönüşümü hızlandırmak zorunda kaldı.

dijital donusum ve engagement

2020 yılı içerisinde yaşadığımız pandemi ile birlikte dijital dönüşümün önemi arttı ve birçok şirket dönüşümü hızlandırmak zorunda kaldı.

geri bildirim ve çalışan engagement'ı

Çalışan engagement’ı düşük olduğunda kurum bir çok yönden etkileniyor. Engagement’ı etkileyen önemli unsurlardn biri de geri bildirimdir.

Yeni Normallerle Ofise Dönüş

Bir çoğumuz “yeni normal” ile birlikte artık ofislerimize dönmeye başladık. Fakat bu süreçte Covid-19 tehlikesi hala tam anlamıyla geçmedi

alışkanlık Home Office ve Verimlilik VII

Eski alışkanlıkları bırakmak bazen yeni alışkanlık kazanmak kadar zordur. Doğru uyarıcılar ile eski alışkanlıklarınızı azaltabilirsiniz.

4 Aşamalı Günlük Spor Geri Bildirim Döngüsü

Geri bildirim oyunların güçlü özelliklerindendir. Oyunlaştırmış geri bildirimi süreçleri ile aldığınız kararlarınızı gözlemleyebilirsiniz.

Yaptığın Eylemleri Yorumlama ve Anlam Oluşturma

Home Office ve Verimlilik Seviye V #Evdekal günlerinde bir çok insan bilgilerini ve tecrübelerini diğer insanlarla video, canlı yayın ve blog yazıları ile  paylaştı. Böylelikle insanların günlerini olabildiğince verimli şekilde geçirebilmesi için herkes birbirine destek oldu. Aslında bu durum bizler için büyük bir şanstı. Daha önceden hiç bilmediğimiz konular hakkında yeni şeyler öğrendik. Hatta hiç

Kitap Okuma İlerleme Çubuğu

Oyunlaştırılmış gelişim süreci ile birlikte evde olduğumuz süreci en etkili şekilde geçirebiliriz. Kitap okumak için oyunlaştırmadan yararlanabilirsiniz.

B.J Fogg Davranış Modeli Davranışını Modelleme

lar. Şirkette geniş çaplı bir devrim başlatarak bütün süreçlerine oyunlaştırma uygulamayı hedefliyorlar. Fakat oyunlaştırmanın devrimsel değil evrimsel bir şekilde şirket kültürüne…

Tagged under: , ,
Akış Kuramı Optimum Deneyim Oluşturma

Oyunlaştırma ve öğrenme uzun süredir içe içe geçmişlerdi. Pandemi döneminde check pointten yararlanarak kendi oyunlaştırılmış öğrenme sürecinizi tasarlayabilirsiniz.

İlerleme çubuğu (Progress Bar)

lar. Şirkette geniş çaplı bir devrim başlatarak bütün süreçlerine oyunlaştırma uygulamayı hedefliyorlar. Fakat oyunlaştırmanın devrimsel değil evrimsel bir şekilde şirket kültürüne…

oyunlaştırma süreci / değişim

Oyunlaştırma Süreci Evrimseldir

Oyunlaştırma süreci devrimsel değil evrimsel bir şekilde ilerler. Oyunlaştırma kurgusunu küçük parçalar halinde tasarlamanız gerekmektedir.

insan kaynakları ve oyunlaştırma

İnsanlar var olduğundan beri hayatlarını kolaylaştırmak ve daha konforlu hale getirmek için araçlardan yararlanmışlardır.İnsanlık tarih boyunca pek çok araç geliştirdi. Bunların arasında günümüzü en çok etkileyenlere göz atacak olursak…

Eski El Aletleri

İnsanlar var olduğundan beri hayatlarını kolaylaştırmak ve daha konforlu hale getirmek için araçlardan yararlanmışlardır.İnsanlık tarih boyunca pek çok araç geliştirdi. Bunların arasında günümüzü en çok etkileyenlere göz atacak olursak…

Tagged under: ,
Richard Bartler Oyuncu Tipleri Oyunlaştırma

Oyunlaştırma, insan odaklı bir yöntemdir. Kullanıcı deneyimini merkeze alır. İnsan davranışlarına etki etme amacıyla tasarlanan kurgularda hedef kitlenin ilgileri, yetenekleri, nasıl bir oyuncu tipine sahip oldukları da kurgunun tasarlanmasında büyük önem taşımaktadır.

Yapay zeka, insanlar ve oyunlar

Oyunlaştırma ve Yapay Zeka

Günümüzün hızla değişen koşullarında insanları dönüşüme motive etmek için oyunlaştırma ve yapay zeka işbirliğinden yararlanabiliriz.

Tagged under: ,
First Attempt In Learning (Fail)

Hata yapmak öğrenmenin ilk adımıdır (F.A.I.L, “first attempt in learning) sözünü bir çok kez duymuş olsakda iş ortamlarında pek desteklenmez.

Hofstede Kulturel Modeli

Hofstede’nin kültürel boyutları büyük kurumsal yapılarda tasarlayacağınız oyunlaştırma kurgusu için yararlanabileceğiniz değerli bir kaynaktır.

Geri Bildirim ve Oyunlaştırma

Geri Bildirim Kültürü

Oyunların güçlü geri bildirim özellikerini kullanarak kurum içi geri bildirim kültürünüzü güçlendirerek yaygınlaştırabilirsiniz.

Şirket içi iletişim ve oyunlaştırma

İnsanlık tarihi boyunca iletişim insanlığın gelişmesinde ve varlığını sürdürmesinde çok önemli bir yer tutmuştur. İlk insanların varoluşundan bugüne kadar insanlar çeşitli şekillerde iletişim kurmayı sürdürüyorlar.

Adalet Heykeli

Şirketler iş tanımları, kültür, misyon, vizyon, politika vs. gibi ilke ve kurallar ile yaşamlarını sürdürürler. Şirket içinden bir kişinin üzerindeki bulunduğu basamakta varlığını devam ettirmesi veya bir sonraki basamağa adım atabilmesi kuralların belirlemiş olduğu sınırlamalar ve şartlarla belirlenir.

Yakın zamanda Ekşi Sözlük’ün sol frame’inin başına bir başlık yerleşmişti ‘en uzun süre oynanan oyunlar’. Hem bir Ekşi Sözlük takipçisi hem bir oyun sever hem de bir oyunlaştırmacı olarak başlıkta biraz dolandım. LoL, DOTA, CS:GO, FM, GTA gibi oyunlarda geçirilen süreler beni şaşırtmadı. Bir yazar Metin 2’ye 20000 saatten fazla zaman harcadığı için kendisine kızıyordu.

Pubg neden bu kadar popüler?

PUBG Neden Bu Kadar Popüler?

Son zamanlarda Pubg ismini duymayan neredeyse kalmadı. Pubg günümüzün en popüler oyunlarından biri. Peki neden bu kadar popüler?

Kupa, Ödül

Yanlış Ödüller Mi Veriyoruz?

Çalışma şeklimiz değişiyor fakat ödül sistemimiz değişmiyor. 20. yüzyılın ödüllendirme sistemi ile 21. yüzyılda başarı elde edemeyiz.

Tagged under: ,
Eğlencenin Tanımı

Eğlencenin 4 Farklı Tanımı

Eğlencenin tanımı bir çok kişi farklılık gösterebilir. Nicole Lazzora eğlencenin tanımını dörde ayırıyor. Bunlar; Hard Fun, Easy Fun, Serious Fun, People Fun.’dır.

FeedWall Etkinlik Oyunlaştırması

Oyunlaştırma Ne Değildir? – 2

Oyunlaştırma her zaman dijital değildir. Günümüzde oyunlaştırmayı hemen hemen her dijital üründe görür hale geldik. Bu sebepten dolayı oyunlaştırmanın dijital bir yöntem olduğuna dair bir algı oluştu ancak bu doğru değildir.

Oyunlaştırma Ne Değildir?

İlk söylenmesi gereken, oyunlaştırma oyun değildir. Oyunlaştırmanın oyunları eğlenceli ve bağlayıcı yapan öğeler ile oyun tasarımını oyun olmayan alanlara, daha başarılı tecrübeler yaratmak için adapte etmek olduğunu söylemiştik. Bu öğeler, insan davranışlarına ve motivasyon çeşitlerine dayanmaktadır. Örneğin, özgürlük ya da ustalaşma arzumuz, toplumsal kabul görme isteğimiz veya bir şeyi çok iyi yapma tutkumuz gibi.

oyunlaştırma prototip çeşitleri

Oyunlaştırma Prototip Çeşitleri

Oyunlaştırma prototip çeşitleri tasarım sürecinde fikrinizin hayata geçtiği zaman nasıl görüneceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Tagged under: ,
İteratif oyun tasarım döngüsü

İteratif Oyun Tasarımı

İteratif oyun tasarımı veya oyunlaştırma tasarımı hiçbir zaman bitmeyen, sürekli kendini yenileyen ve gelişerek ilerleyen bir süreçtir.

Tagged under:
Kırık cam teorisi

Kırık Camlar Teorisi

Kırık Camlar teorisi ABD’li suç psikoloğu Zimbardo’nun yaptığı bir deneyden esinlenerek geliştirilmiştir ve motivasyonun kurum içinde yayılması için de geçerli bir teoridir.

Tagged under: ,
Eisenhower matrisi

Eisenhower Matrisi

Eisenhower matrisi modern dünyada zaman yönetimi için kullanılan zaman planlama aracıdır. Oyunlaştırma projelerinde analiz aşamasında geliştireceğiniz projenin planlaması için kullanabilisiniz.

Vuca Dünyası

VUCA Dünyasını Avantaja Çevirme

“VUCA” Amerikan ordusunda çıkan bir tekim olsada günümüzde içinde yaşadığımız ve iş yaptığımız dünyayı tanımlayan bir kısaltmadır.

takım çalışması-League of legend

Takım Çalışması

Şirketlerde ve oyunlarda hedef ulaşmak için bütün takımların uyum içerisinde çalışması gerekmektedir. Takımları kendi içerisinde Simetrik ve Asimetrik takımlar olarak ikiye ayırabiliriz.

Edward Deci ve Richard Ryan

Motivasyon Nedir?

Motivasyon kısaca “bir insanın bir davranışı sergilemesi için ihtiyaç duyduğu itici güç” olarak tanımlanabilir. Fakat motivasyonun nasıl oluştuğunu veya ortaya çıktığını anlamak istiyorsak bilim insanlarının zaman içerisinde yaptığı farklı motivasyon deneylerine bakmamız gerekiyor.

Tagged under:
Oyunlaştırmada SMART Hedef Nedir?

S.M.A.R.T Hedef Nedir?

Oyunlaştırma veya herhangi bir proje yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri S.M.A.R.T bir hedef oluşturmaktır.

Eğitimde Oyunlaştırma Madam Montessori

Eğitimde oyunlaştırma günümüzde yaygın şekilde kullanılmakta. Eğitimde oyunlaştırmanın bilinen ilk örneği 19. yüzyılın sonundadır.

Gamification Academy Logo

Oyunlaştırma Eğitimi

Gamification Academy’den uluslararası geçerli Fundamentals of Gamification eğitime katılarak oyunlaştırma tasarım sürecini baştan sona deneyimleyebilirsiniz.

4 Aşamalı Şirket Döngüsü

Şirketler ve Oyunlar

Şirketler ve oyunlar birbirlerine çok farklı yapılara olarak düşünülsede birbirlerine benzerdir. Her ikiside bir döngü içerisinde ilerler.

Tagged under: , ,
İnsan Kaynakları Oyunlaştırma Örneği Abn Amro

İnsan Kaynaklarında Oyunlaştırma

İnsan kaynakları oyunlaştırma projelerini kurum içinde sıklıkla kullanmaktadır. Şirket içi oyunlaştırmalarda hedef kitle şirket çalışanlarıdır. Bu çeşit oyunlaştırmalarda insan kaynakları departmanları oyunlaştırma uygulamasında başı çekmektedir.

Oyunlaştırmaya Giriş

Oyunlaştırmaya farklı anlamlar yüklenebilir ama hemen hemen de her oyunlaştırma uzmanının aynı şeyi ifade ettiği gözlemlenebilir. Bazıları, motivasyon, bağlılık ve davranış değişikliği sağlamak için dese de, “oyunlaştırmaya giriş” için kullanılabilecek en yaygın tanım “oyun öğelerinin ve oyun tasarım tekniklerinin, oyun olmayan alanlarda kullanılması” olarak geçmektedir.

The Office Dizisi Oyunlaştırma Ornegi

Gamification Nedir?

Gamification’ın popülerlik kazanmasında iki önemli nokta vardır. Bunlar 2005 yılında BuncBall şirketinin kurulması ve 2012 yılında Kevin Werbach’ın Coursera eğitimleridir.

Tagged under: ,
Oyunlaştırma

Oyunlaştırma

Oyunlaştırma en yalın tanımı ile oyun tasarım tekniklerini ve oyun öğelerini oyun olmayan alanlarda kullanılmasıdır.

Tagged under: ,
Manipülasyon Matrisi Nir Ayel

Manipülasyon Matrisi

Manipülasyon matrisine göre ürün tasarımcıları 4’e ayrılır. Bunlar; kolaylaştırıcı, seyyar satıcı, eğlendirici ve tüccarlardır. Bir oyunlaştırma tasarımcısı olarak sizlerin “kolaylaştırıcı” olmanız gerekmektedir.

6 Temel Oyun Öğesi

6 Temel Oyun Öğesi

Oyun tasarlamanın bir çok farklı yöntemi/framework’ü vardır. Hepsinde olan 6 temel oyun öğesi vardır. Bunlar; aksiyon, kurallar, hedef, nesne, oyun alanı ve oyunculardır.

Game ve Play Arasındaki Fark

Game ve Play Arasındaki Fark

Game ve play kelimelerini Türkçeye çevirdiğiniz zaman aslında ikisinin karşılığının “oyun” kelimesi olduğunu görüyoruz. Fakat oyun/oyunlaştırma dünyasında “game” ve “play” kelimeleri birbirlerinden çok farklı iki anlam taşımaktadır. Bu farkı daha iyi anlayabilmek için iki kelimenin köküne ve anlamına bakmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Tagged under: ,
Oyunlaştırılmış Tanışma Kart Oyunu Talent Hold'em

Icebreaking Game T.A.L.E.N.T Hold’em

T.A.L.E.N.T Hold’em insanların birbirlerini tanımasına ve takım arası bağları güçlendirmeye yarayan bir ıcebreaking game’dir.

Toplantıları Kolayca Gamify Edebilirsiniz

Toplantıları Gamify Etmenin Yolları

İyi yönetilen toplantılar bile katılımcılar için bir süre sonra sıkıcı olmaya başlar. Sizlere toplantılarınızı hızlıca gamify ederek verimliliğini arttırabilirsiniz.

GameStorm Oyunlaştırılmış Analiz Yöntemi

This short video explains how the GameStorm Workshop is played through. The Why, What, How and Who dunnit! Play with six colleagues in half a day and build your business model in a fun and functional way. It enables you to transform your challenges into change! More than 1.000 professionals use the GameStorm method to become Game Changer on their business Playground.

Bart Hufen

Bart Hufen TEDx

Do you know, what the opposite of playing is? It is not boredom or seriousness. The opposite of playing is depression. Bart Hufen is a gamification expert, who never stopped playing himself. Why? Because gaming nourishes creativity and helps us solving problems at work and in almost everything we do. Without creativity we will not survive as a species. So level up, be more effective in life and have some fun!

Akış Kuramı - Player Journey

Akış Kuramı

Akış Kuramı, pozitif psikoloji kuramıdır. Akış Mihaly Csikszentmihalyi tarafından 1975’te görüşmeler yapıp, gözlemlediği birçok insandan topladığı veriler sonucu olarak oluşturulmuştur.

Etkinliklerde oyunlaştırma kullanmak için dijital bir ürüne ihtiyacınız yoktur. Önemli olan hangi amaçla oyunlaştırmaya ihtiyacınız olduğunu iyi belirlemek ve amacınıza uygun tasarımı geliştirmektir.

Aç Ağzını Uçak Geliyor - Çocuklara Oyunlar ile Yemek Yedirme

Oyunlaştırma tasarımında oyun elemetleri, oyun tasarımı ve oyun olmayan çevreler nedir? Bu üç nokta neden önemli?

Oyunlaştırma tasarımı üretmeden önce iyi bir analiz yapmanız gerekmektedir. GameStorm oyunlaştırma tasarımı üretmeden önce kullanabileceğiniz iyi bir analiz yöntemidir.

Oyun nedir? Oyunlaştırılmış Koşu Uygulaması

Oyun Nedir?

Oyun nedir sorunun bir çok cevabı vardır. Oyunlar tarih boyunca insanlıkla beraber gelişimini sürdürmüştür. Günlük hayatımızda karşılaştığımız, yaşadığımız hemen hemen her şeyin oyunu geliştirilmiştir.

Tagged under: ,
Şirket Yapısı - Dönüşüm

Katı yapıların ve değişimin az olduğu yerlerde piramitlerin katı yapılar dayanabilir. Hızla değişen günümüz dünyası için ideal olandan haylice uzak bir durumdur. Bazı nedenlerden günümüzde daha esnek yapılara ihtiyacımız vardır.

TOP